Бите скло — простий, але цікавий торт
Содержание
Щоб здивувати гостей або рідних незвичайним і смачним десертом, не обов’язково бути першокласним кондитером і витрачати великі суми на покупку потрібних продуктів. Досить уважно вивчити вміст своєї кулінарної книги, в якій обов’язково знайдеться щось корисне, або, за відсутністю такої, прочитати нашу статтю. Сьогодні ми пропонуємо прикрасити святковий стіл оригінальним солодким ласощами під назвою «бите скло».
Бюджетно і небанально
По суті, цей торт являє собою желе, яке складається з декількох частин – основної, як правило, білого кольору, і кольорових різнокольорових шматочків, які і створюють ефект скла. Це просте у приготуванні стравою – ідеальний варіант для літніх урочистостей. Прохолодне, натуральне і смачне, воно так само підійде для меню дитячих свят.
До того ж, подібний рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для тих, у кого немає духовки, або якість випічки в ній залишає бажати кращого.
Отже, давайте дізнаємося, як приготувати класичний варіант. З продуктів будуть потрібні:
- желе з різними добавками – 3 уп.;
- сметана – 400 г;
- желатин – 20 г;
- цукор – 200 г;
- фрукти.
Вміст пакетиків солодкої заливного висипати в окремі ємності, залити окропом, ретельно розмішати і залишити остигати, після чого відправити в холодильник. Зробити це потрібно заздалегідь, щоб маса встигла застигнути до моменту приготування десерту.
Желатин розчинити у воді, і дати набрякнути. В цей час сметану змішати з цукром. Щоб прискорити процес, можна робити це на повільному вогні, але не сильно нагрівати.
Нарізати готове кольорове желе і фрукти на невеликі шматочки, викласти в миску або форму. Додати в сметану желатин, розмішати і також влити в форму. Акуратно перемішати, щоб частинки «скла» і фруктів рівномірно розподілилися всередині. Поставити в холодильник на кілька годин.
Щоб по закінченні часу солодке блюдо було легше вийняти з форми, його можна поставити на 30-40 секунд в таз з гарячою водою.
Немає межі досконалості
Якщо хочете, щоб приготоване вами ласощі стало ще смачніше, тоді можете вибрати один із запропонованих нижче варіантів:
З бісквітом
Для основи будуть потрібні:
- борошно ‒ 200 г;
- цукор – 200 г;
- яйця – 3 шт.
Спочатку яйця з цукром збиваються до появи піни. Після до них поступово додається борошно. З отриманого тесту випікається бісквіт (20-30 хвилин при температурі 180 градусів), якому потрібно дати охолонути.
Желе приготувати, як і в попередньому рецепті, після чого можна починати «складання торта. Для цього бісквіт поламати на невеликі шматочки, і приминаючи, викласти у форму. Зверху розкласти кольорові «скельця» і фрукти, після чого шари повторити ще раз. Додати до інгредієнтів сметанную заливкою і відправити в холодильник.
З печивом
Легкий десерт можна зробити і з такою основою. Спочатку, як і в попередніх варіантах, необхідно зробити різнобарвне холодець. Після цього печиво поламати на дрібні шматочки, викласти на дно ємності та укласти поверх шматочки кольорового «скла», а після залити сметанною масою. Дочекатися застигання і подавати до столу.
З сиром
Звичайно, це більш ситний і калорійний варіант «битого скла», але не менш смачний. Такий десерт є відмінною альтернативою звичному сиру зі сметаною або запіканці, від якої відмовляються діти. Дегустацію такого яскравого ласощі вони точно не пропустять. Ось що потрібно з продуктів:
- бісквітне печиво – 200-300 р;
- кольорове желе – 3 уп.;
- сир – 300 г;
- сметана – 400 г;
- цукор – 1,5 ст;
- желатин – 20 р.
Печиво поламати на шматочки і викласти щільним шаром на дно форми. Щоб бісквіт не відставав від основної маси, його потрібно поколоти виделкою, там основа краще просочиться. Зроблене заздалегідь кольорове желе нарізати і викласти на основу. Залити все кремоподібної маси, приготовленої з перетертого сиру, змішаного зі сметаною і цукром, з додаванням желатину. Поставити в холодильник на кілька годин.
Ті, хто стежить за своєю фігурою, можуть взяти за основу нежирний йогурт, тоді солодке частування стане ще менш калорійним. А якщо часу катастрофічно не вистачає, можна спростити рецепт, і використовувати для кольорових скелець» нарізаний тонкими часточками мармелад.
Як бачите, не треба бути великим умільцем, щоб створити невеличкий кулінарний шедевр. Торт «бите скло» ‒ це відмінне ласощі для дітей і дорослих, а також чудова альтернатива звичайним тортів. Його легко поділити на порційні шматочки, а яскравий, різнокольоровий зріз обов’язково збудить у ваших гостей апетит.
loading…
loading…
- Що робити, якщо у кота гнояться очі?
- Lucasfilm звільнила режисерів спін-офф «Зоряних Воєн» про юного Хана Соло з-за «творчі розбіжності»
- Суперкомп’ютери IBM дозволять поліпшити глобальні прогнози погоди
- «Winter Is Here»: HBO опублікувала другий трейлер сьомого сезону серіалу «Гра престолів»
- Секрети приготування маринованих кабачків