Чорний принц — простий, але дуже смачний торт
Чи знаєте ви, що традиція пекти іменинний торт, як і задувати на ньому свічки, прийшла до нас ще з давніх часів. Але дуже скоро цей десерт перестав бути суто святковою стравою, і щоб насолодитися його смаком стало не обов’язково чекати дня народження. Сьогодні ми можемо порадувати себе таким ласощами практично в будь-який день. До того ж, велика кількість солодкої випічки в магазинах «задобрити» навіть самого вибагливого ласуна.
Але, як не крути, але приготовлений своїми руками, цей солодкий десерт завжди є більш затребуваним. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт торта, перевірений роками – це «чорний принц».
Елементарно, панове
Іноді, щоб приготувати смачний десерт, доводиться провести на кухні ледь не цілий день, витративши при цьому не тільки велику кількість часу, а й грошей на продукти. Але це зовсім не про нашого сьогоднішнього «героя».
Інгредієнти для нього, напевно, знайдуться в холодильнику у кожній середньостатистичної господині. А сам процес буде під силу навіть початківцям кулінарам. Ось кілька популярних варіантів:
На кефірі. Це класичний варіант, який передбачає легкі, повітряні бісквітні коржі в поєднанні з ніжним кремом. Вам знадобляться:
- кефір – 250 мл;
- борошно – 1 ст.;
- цукор – 1,5 ст.;
- яйце – 1 шт.;
- какао – 1 ст. л.;
- сметана – 250 г;
- вершкове масло – 200 г;
- розпушувач – 1 ч. л.
Спочатку потрібно спекти бісквіт. Для тіста збийте яйце з 1 ст. цукру, додайте кефір, какао, перемішайте, щоб маса вийшла однорідною. Какао-порошок можна замінити розтопленим на водяній бані чорним шоколадом (50 г).
Після цього поступово всипте борошно і соду (погасити її потрібно). Збивати до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки. Не лякайтеся, тісто вийде рідким, так і повинно бути.
Орієнтовний час приготування – 20 хвилин. Готовність можна перевірити за допомогою зубочистки або сірники. Проткніть бісквіт, якщо на паличці залишиться тісто, значить, випічці потрібно ще кілька хвилин, щоб допечься.
Після того як корж охолоне, розрізати його навпіл і змастіть кремом. Для цього м’яке масло розітріть з цукром, а потім додайте сметану і гарненько збийте. Відмовтеся від використання спреду або маргарину, вони значно погіршать смак, і швидко застигнуть, не давши торту просочитися.
Рясно змастіть коржі, не забувши просочити боки, і прикрасьте на свій розсуд. Для цього можна використати кокосову стружку, фрукти, цукати і навіть цукерки.
Урізноманітнити рецепт можна, додавши на фінальному етапі приготування тіста трохи джему і 10-15 г крохмалю. З варенням бісквіт вийде більш пружним.
На сметані. Для приготування знадобиться:
- сметана – 500 г (250 г для тесту і 250 г для крему);
- борошно ‒ 1 ст.;
- цукор – 400 г;
- яйця – 3 шт.;
- вершкове масло – 50 г;
- какао – 2 ст. л.;
- сода, гашене оцтом – 1 ч. л.
Яйця збийте з цукром до утворення піни, потім покладіть сметану і какао, розмішайте, і починайте порціями додавати просіяне борошно. Коли тісто буде готове, вилийте його в форму і відправте в духовку на 20 хвилин. Краще всього використовувати роз’ємну форму, так бісквіт буде зручніше діставати, і ви будете впевнені в тому, що він не кришиться, і не зламається.
Для просочення потрібно збити сметану з цукром і за бажанням додати трохи ваніліну. Рясно змастити коржі і прикрасити розтопленим шоколадом або білою глазур’ю.
Різноманітність начинок
Простий і недорогий «Чорний принц» цілком може стати прикрасою святкового столу, а особливого смаку йому додадуть начинки:
- Чорнослив + горіхи + алкоголь. Коржі необхідно спекти за традиційним рецептом, а після просочити лікером. До крему додати дрібно нарізаний чорнослив і товчені горіхи.
- Вишня + сироп. Бісквіти промащують сиропом, а в прошарок кладуть вишні. Такого торту потрібно обов’язково дати постояти, щоб він як слід просочився.
- Вишня + згущене молоко + сметана + розтоплений шоколад. Цей варіант крему зробить частування більш вишуканим. Необхідно збити всі інгредієнти віночком, рясно намазати на бісквіт, а поверх тонким шаром викласти подрібнену вишню (можна використовувати консервовану, так і свіжу або заморожену).
Апетитний і простий «Чорний принц», приготований в домашніх умовах, відмінне частування для гостей та приємне доповнення до буденної чаювання для домочадців. Приємного апетиту!
loading…
loading…
- Торти смачні і прості і домашні