Як зробити троянди для прикраси торта?
Содержание
Справжній день народження або інше приємне торжество складно уявити без торта. Часто саме він є «родзинкою» святкового застілля. Професійні кондитери, маючи величезні можливості, допоможуть вам втілити в життя практично будь-які побажання. Але ж те, що приготоване своїми руками, завжди смачніше.
І якщо ви збираєтеся спекти іменинний торт, тоді обов’язково виникне питання про те, чим його прикрасити. Сьогодні ми поділимося з вами корисними і нескладними варіантами виготовлення троянд.
Смачний декор
Тривалість роботи і її рівень складності безпосередньо залежить від продуктів, з яких ви збираєтеся готувати. Зробити квіти можна з:
- мастики;
- білкового, масляного, заварного крему.
У першому випадку декор варто готувати завчасно, щоб він знайшов потрібну форму і застиг, на нього буде потрібно більше часу, а у випадку з кремом, навпаки – перед самим прикрасою.
Робота з пластичною масою
Оформлення тортів з допомогою мастики набуло в останні роки надзвичайну популярність. А все тому, що маса настільки податлива для творчості, що з неї легко можна виліпити не тільки рослини, квіти, овочі/фрукти, а й різні фігурки.
Один з найбільш простих і недорогих рецептів приготування мастики включає в себе наступні продукти:
- жувальний зефір – 200 г;
- цукрова пудра – 350-400 г;
- вершкове масло – 2 ст. л.;
- харчовий барвник.
Зефір викласти в ємність, додати масло і барвник рожевого кольору, нагріти в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини. За цей час маса повинна трохи збільшитися в об’ємі.
Всипати пудру і ретельно вимішати спочатку в мисці, а після на великий рівній поверхні до однорідного стану. Маса не має липнути до рук.
Тепер можна приступати до формування квітів. З мастики робимо невеликий конус і одягаємо на зубочистку. З допомогою стопки видавлюємо кілька однакових кружечків-пелюсток, розкачуємо їх, зробивши краю більш тонкими, ніж середина. Тепер починаємо робити троянду. Для цього, змочивши водою невелику ділянку гуртка з мастики, приклеюємо його до конусу і обертаємо навколо. Те ж саме робимо і з іншими пелюстками.
Коли робота буде закінчена, залиште прикраси підсохнути, і вставте в торт. Як бачите, створити таку красу своїми руками зовсім не складно.
Традиційний варіант завжди в моді!
Якщо ж ви прихильник класичних тортів, тоді троянди можна зробити з крему:
Білковий. З його приготуванням впораються навіть самі недосвідчені господині. Але варто звернути увагу на те, що зроблені з нього прикраси підходять тільки для сухої поверхні, на вологій вони зараз розтануть. Вам знадобляться:
- яєчні білки – 3 шт.;
- цукрова пудра – 600 г;
- сік лимона – 1 ч. л.;
- гліцерин – 1 ч. л.;
- червоний барвник.
Головне тут – активне і ретельне збивання, тому краще скористатися міксером. Для початку потрібно розтерти білки з половиною загальної кількості пудри, додати лимонний сік і барвник. Почати збивати на невеликій швидкості, поступово всипаючи решту пудри. Додати харчовий гліцерин і продовжувати збивати, але стежити за тим, щоб в масі не з’являлися бульбашки повітря. Робиться це досить швидко.
Далі вам знадобиться кондитерський шприц або кульок, в який потрібно викласти крем і акуратно викласти його у формі квітів. Прикраса вийде повітряним і ніжним на вигляд, але досить міцним завдяки гліцерину, який допоможе тримати форму.
Масляний. Його можна зробити з додаванням цукру, пудри або згущеного молока, все залежить від ваших смакових переваг:
- олія — 200 г, цукор ‒ 1 ст.;
- олія — 200 г, пудра – ½ ст.;
- олія – 200 г, згущенка – 1 банку.
Як же готувати такий крем? Процес буде однаковим у всіх трьох варіантах: розм’якшене масло поступово додавати цукор, пудру або згущене молоко, збиваючи міксером. Крем буде готовий, коли консистенція стане однорідною, і ви помітите поява хвиль в масі.
Так само, як і в попередньому рецепті, буде потрібен шприц. На готові, змащені кремом коржі, видавлюють прикраси у вигляді троянд.
Заварний. Його найчастіше використовують для листкової випічки (тортів типу «Наполеон»), але підходить він і для прикрас. Будуть потрібні наступні продукти:
- цукор – 300 г;
- лимонна кислота – 1 ч. л.;
- яєчні білки – 6 шт.
Процес приготування складається з двох етапів. Спочатку треба розчинити цукор в киплячій воді (1/2 ст.), і додати лимонну кислоту. Дати трохи покипіти. Сироп повинен бути білого кольору.
У попередньо охолоджених яйцях відокремити білок від жовтка, білки ретельно збити до стійких піків.
Далі до білків поступово вливати сироп, збиваючи міксером. Таким чином білки сгустятся, і маса стане придатною для формування декору.
Останні тренди в світі кондитерського мистецтва демонструють використання живих квітів для прикраси тортів. Це дуже красиво і незвично, але потрібно віддати належне класики – «їстівні» троянди завжди залишаються звичними і актуальними. Нехай ваше життя завжди буде солодкою, а кондитерські вироби вдаються на славу!
loading…
loading…
- https://fsetyt com ua/kak-sdelat-rozy-dlya-ukrasheniya-torta/
- Витік вказує, що в смартфон Moto Z Force другого покоління повернули 3,5 мм звуковий роз’єм
- Опубліковані «живі» фотографії і офіційні характеристики Skoda Vision E — першого електричного кросовера чеського бренду
- Результати тесту GFXBench підтверджують попередні специфікації безрамочного смартфона Енді Рубіна
- Як вибрати найкращий органайзер для косметики?
- Як правильно зберігати картоплю?