Особливості приготування риби лаврак

17712 Особливості приготування риби лаврак

Риба – корисний і поживний продукт. Але якщо поширені і звичні її види вам набридли, зверніть увагу на більш незвичайні і рідкісні, такі як лаврак. І з нього можна приготувати безліч цікавих і смачних страв.

Що це за риба?

Лаврак, або як його називають по-іншому, сібас – це хижа лучеперая риба, відноситься до сімейства Мороновых. Також її часто називають морським вовком, лубіної, морським окунем і так далі.

Особливості приготування риби лаврак

Лаврака як виловлюють (наприклад, з Чорного і Середземного морів, Атлантичного океану), так і розводять у рибних господарствах. У будь-якому випадку даний продукт вважається дуже цінним і корисним. А ще він смачний і простий у приготуванні, так як піддається будь-якій обробці. М’ясо має досить щільну структуру і вважається дієтичним, а кісток вкрай мало, і це, безсумнівно, плюс.

Як готувати?

Як приготувати рибу лаврак смачно і просто? Варіантів дуже багато, тому нижче розглянуто лише кілька.

Варіант перший

Смачне блюдо вийде, якщо просто посмажити таку рибку. Ось що вам знадобиться:

  • два середніх або три невеликих сібаса;
  • один лимон;
  • три зубці часнику;
  • гілка розмарину;
  • гілочка чебрецю;
  • дві або три ст. л. оливкової олії;
  • 40-50 г вершкового масла;
  • за смаком сіль.

Приготування:

  1. Спочатку підготуйте рибу. Повністю почистіть і випатрайте її, відріжте хвости і голови, а також плавці. Добре промийте кожну тушку і зробіть з боків косі надрізи.
  2. Далі зробіть маринад. Лимон відіжміть і половину його соку змішайте з оливковою олією, сіллю, попередньо подрібненими травами (наприклад, порубаними або просто нарванными), а також з часником, який можна порізати. У цю суміш опустіть рибу і залиште на півгодини або сорок хвилин, не прибираючи в холодильник.
  3. Після маринування у сковороді розтопіть і закип’ятіть вершкове масло. А коли воно перестане пінитися, кожну рибу трохи обтрусіть від маринаду і смажте з двох боків до рум’яності. Якщо рибки великі, то можна три хвилини протушкувати під кришкою, щоб всередині м’ясо теж добре приготувалося.
  4. Далі вийміть рибу, покладіть в яку-небудь ємність. А в що залишився в сковороді олію влийте іншу половину соку лимона. Після закипання цією сумішшю полийте лаврака і залиште буквально на десять хвилин, щоб вся м’якоть просочилася.
Дивіться також:  Співзасновник дослідницького фонду SENS: перша людина, яка доживе до 1000 років, вже народився

Варіант другий

Особливості приготування риби лаврак

Можна просто запекти лаврака в духовці, і він абсолютно точно вийде смачним і соковитим, якщо доповнити його спеціями.

Список інгредієнтів:

  • один великий лаврак;
  • один лимон;
  • прованські трави або інші приправи за бажанням, але поєднуються з морською рибою;
  • дві ст. л. оливкової олії;
  • сіль.

Інструкція:

  1. Тушку лаврака потрібно почистити і випатрати, хвіст, плавники і голова зрізаються. З боків зробіть кілька поперечних або діагональних надрізів.
  2. Рибу слід посолити, натерти оливковою олією і травами. Також трохи збризніть її невеликою кількістю лимонного соку. У надрізи помістіть тонкі часточки лимона.
  3. Ретельно оберніть лаврака фольгою, причому краще подвійним шаром. Ніяких щілин залишатися не повинно, щоб м’якоть вийшла максимально ніжною.
  4. Надішліть рибу запікати в духовці при температурі близько 180 градусів не довше двадцяти п’яти-тридцяти хвилин.

Варіант третій

Особливості приготування риби лаврак

Цей рецепт більш цікавий і оригінальний, так як смак лаврака підкреслюється іншими інгредієнтами.

Ось що потрібно для приготування:

  • три середніх лаврака;
  • чверть склянки оливкової олії;
  • 150 г цукіні;
  • щіпка орегано;
  • 200 г помідорів чері;
  • щіпка розмарину;
  • суміш перців або ж один мелений білий;
  • сіль.

Опис процесу:

  1. Лаврака після очищення і потрошіння натріть невеликою кількістю оливкової олії, а також меленим перцем, сіллю і травами, залиште на двадцять хвилин для маринування.
  2. Цукіні наріжте кубиками (можна зрізати шкірку, якщо вона здалася вам щільною), а черрі просто розріжте на половинки.
  3. У сковорідці прогрійте масло, смажте на середньому вогні черрі з цукіні, наприкінці посоліть інгредієнти.
  4. Буквально по одній хвилині з кожної сторони в тому ж маслі обсмажте і лаврака.
  5. Дно форми або форми для випікання (бажано використовувати керамічну або скляну ємність) змастіть маслом, укладіть на нього помідори черрі і цукіні, а зверху покладіть лаврака.
  6. Запікайте блюдо в духовці при 170 градусах буквально п’ятнадцять або двадцять хвилин.
Дивіться також:  «Зоряні Війни: Останні Джедаї» вже зібрали $400 млн у США і впритул наблизилися до позначки в $800 млн загальносвітових зборів

Варіант третій

Лаврак непогано поєднується з грибами, тому підготуйте наступні інгредієнти:

  • великий лаврак;
  • 200 г свіжих печериць;
  • цибулина;
  • п’ять зубців часнику;
  • чверть склянки оливкової олії;
  • кілька гілочок чебрецю;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

Інструкція:

  1. Рибку потрібно очистити і випатрати, голова, плавники і хвіст зрізаються.
  2. Цибулю після очищення наріжте тоненькими півкільцями, часник будь-яким способом подрібніть, а гриби можна порізати пластинками або кубиками.
  3. У сковорідці або сотейнику прогрійте масло і смажте на ньому протягом двох хвилин цибулю, потім додайте гриби з часником, смажте всі разом хвилини три і тушкуйте під кришкою до м’якості.
  4. Всередину тушки лаврака покладіть обсмажені цибулю з часником і грибами, натріть рибку сіллю і залишився після смаження маслом. Загорніть все у фольгу і покладіть у форму.
  5. Запікайте блюдо при 180 градусах в духовці протягом п’ятнадцяти хвилин.

Приємного апетиту! Страви з лаврака вам точно сподобаються.

loading…

loading…

страницу нашли по запросам:
  • риба Лаврак Приготування
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Новини)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

десять + 6 =

Сейчас читают:
top