Корисне та смачне повидло зі слив

Корисне та смачне повидло зі слив

У літній урожайний період багато господині не упускають момент, щоб заготовити смачні закачування на зиму. В їх перелік входять компоти, джеми і варення з багатьох плодів, в тому числі і з ароматних стиглих слив. Сливові дерева досить не вибагливі, тому практично кожен господар приватного сектора або дачі вирощує це фруктове дерево на своїй ділянці. До речі, для тих, хто купує все на ринку, ціна на сливи приємно здивує.

Солодкість, зварена на плиті

Пропонуємо вашій увазі рецепт смачного сливового повидла, для створення якого вам знадобиться: п’ять кілограм слив, два кілограми цукру, один стакан води.

А тепер про те, як приготувати:

  1. Підготуйте фрукти до консервації: переберіть, очищаючи від сміття, хвостиків і можливої гнилі, помийте і розріжте кожну одиницю навпіл, видаляють серцевину.
  2. Часточки ягід складіть у широку каструлю або чавунець, влийте воду і поставте на вогонь. Після закипання суміші зніміть пінку, прикрутіть вогонь і варіть 0,5 години, регулярно помішуючи дерев’яною ложкою.
  3. По завершенню тимчасового діапазону всипте в сливову масу цукровий пісок і продовжуйте варити. Якщо хочете, щоб консистенція була однорідною, протріть її через сито, подрібніть блендером або перекрутіть через м’ясорубку. Але врахуйте, повидло виходить смачнішим, якщо його уварювати, а не перетерти. Чим довше будете варити, тим краще воно загусне.
  4. Розкладіть готову солодку суміш у банки (попередньо термообработав їх) і закатайте.
  5. Накрийте консервацію рушником або ковдрою.
  6. На наступний день поставте в комору або в льох.

Десерт, зварений в кілька етапів

Смачне, в міру густе варення вийде, якщо приготувати його в кілька етапів за кілька днів. Отже, послідовність виконання кулінарної роботи:

  1. Приготуйте сироп з одного кг цукрового піску і невеликої кількості води: змішайте і розігрійте до однорідної маси без грудочок.
  2. Візьміть один кілограм чистих плодів без серцевини і залийте цукровий сиропом. Перемішайте.
  3. Залиште консистенцію на третину доби для того, щоб ягоди пустили сік.
  4. По закінченню вказаного часу поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть протягом 5-ти хвилин, повільно остудіть. Таку процедуру виконайте ще й на другий день.
  5. На третій день проваріть суміш протягом ¼ години, розкладіть по банках і закатайте.
Дивіться також:  Caviar випустила смартфон iPhone X Tesla з вбудованою в корпус сонячною батареєю

Як ще можна готувати?

Ідеальний спосіб заощадити свій час – це приготувати цю солодкість в мультиварці. Вам не доведеться стояти біля плити, помішувати сливову консистенцію, щоб вона не пригоріла, знімати пінку і т. п. Досить занурити продукти в каструлю і один раз перемішати консистенцію в процесі приготування. Єдине, на що доведеться витратити десяток хвилин ‒ це на видалення кісточок з фруктів. Ще один плюс такого сучасного методу – це те, що сливова суміш не пристає до дна мультиварочной чаші і не пригорає.

Для створення фруктової солодощі знадобиться: один кілограм очищених від кісточок слив, пів кілограма цукрового піску.

А тепер докладніше про те, як готувати:

  1. Помийте і поріжте фрукти навпіл, видаляють серцевину;
  2. Зважте пів кілограма цукру;
  3. У мультиварочную чашу викладіть половинки плодів і засипте цукром, перемішайте.
  4. Залиште на деякий час, щоб фрукти пустили сік;
  5. Закрийте кришку мультиварки і включіть режим гасіння і виставите час: 40 хвилин.
  6. По закінченню половини зазначеного часу, відкрийте кришку мультиварки, перемішайте суміш, переконавшись, що цукрові піщинки повністю розчинилися.
  7. В цей час помийте і стерилізуйте банки до 10 хвилин.
  8. Готову масу розкладіть у підготовлені банки і закатайте.
  9. Коли консервація повністю охолоне (через добу), поставте її в спеціально відведене місце для зимівлі.

Варення з слив, пектину і цукру

Полегшуючи процес приготування, це варення так само, як і попереднє, будемо готувати в мультиварці.

Для початку підготуйте всі необхідні компоненти: 1 кг сливових плодів, очищених від кісточок, 1 кг цукрового піску; 1 пакет пектину – сухої суміші для варення.

Поетапний процес готування:

  1. Фрукти помийте, очистіть від серцевини, розрізаючи ножем по борозні.
  2. Викладіть половинки в мультиварку, висипте вміст пакета «Пектин», добре перемішайте.
  3. Встановіть програму на режим «Суп» і поставте таймер – 5 хвилин. Варіть, регулярно помішуючи.
  4. По закінченню вказаного часу, додайте цукор, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин, знімаючи пінку.
  5. Паралельно, мийте і стерилізують на плиті банки і кришки. Час стерилізації – 5 хвилин.
  6. Перевірте сливи на готовність: якщо половинки рівномірно плавають в сиропі, значить, вони готові.
  7. Після того як приготована консистенція трохи охолоне, висипте її в блендер і збийте до однорідної маси.
  8. Розкладіть по банках і закатайте закаточним ключем.
Дивіться також:  App Annie: у третьому кварталі кількість нових завантажень додатків подолало рубіж 26 млрд

У висновку наведемо ряд хитрощів, якими поділилися досвідчені кулінари:

  • Для повидла краще всього підійдуть сливи з соковитою і щільною м’якоттю, наприклад «Ренклод» або «Венгерка».
  • Якщо під час уварювання повидла до сливам додати кислі ягоди або фрукти, наприклад, смородину, то смак страви буде з приємною кислинкою.
  • Якщо хочете надати сливової масі оригінальний смак і насичений аромат, то додайте трішки ванілі, імбиру, апельсинової цедри.

Варення або повидло зі слив – це ідеальна начинка у пиріг, пиріжки, круасани і т. п., тому для любителів випічки рекомендуємо добре його уварювати, щоб не розтікався.

loading…

loading…

страницу нашли по запросам:
  • приготування варення зі слив венгерка
Автор:
Дата: