Рецепт приготування смачних маринованих слив

21479 Рецепт приготування смачних маринованих слив

Слива – це смачний фрукт, який із задоволенням їдять у свіжому вигляді, варять з нього варення, повидло або джем, а також маринують в цілому вигляді.

Готуємо в маринаді

Способів консервування фруктів придумано досить багато, тільки не всі вони радують результатом. Ми підібрали кілька методів, дотримуючись яких виходять шалено смачні мариновані сливи.

Рецепт приготування смачних маринованих слив

Обов’язковою умовою того чи іншого способу приготування є сорт плодів – це повинна бути виключно «угорка». Причому фрукт повинен бути твердим, з зеленуватим бочком, ні в якому разі не перезрілим. В іншому випадку він розм’якне в маринаді, і не буде тримати форму. Вийде не ціла вишня в сиропі, а суцільне пюре.

Представляємо рецепт смачних маринованих вершків.

Перелік інгредієнтів:

  • слива (краще брати «угорку») ‒ 4 кілограми;
  • цукровий пісок – десь 0,5 кілограма;
  • оцет столовий, 9%-ний – 0,5 літра;
  • лавровий лист – 10 грам;
  • чорний перець горошком – 10 грам.

Тара для консервації: зазвичай на таку кількість інгредієнтів потрібно 700-грамових банок – 3 штуки і 500-грамових – 2 штуки.

Рецепт приготування смачних маринованих слив

Звертаємо вашу увагу на те, що:

  • вода в цьому випадку не потрібна. За рахунок соку, який пустять «угорки», рідини для маринаду буде предостатньо;
  • плоди повинні бути цілі, тверді, краще зеленуваті; переспілі і м’які ‒ киньте.

Покроковий процес приготування:

  1. Помийте кожну сливу, відбираючи з них тільки якісні і красиві.
  2. Складіть плоди в скляну або емальовану ємність, в якій вони перебуватимуть кілька днів.
  3. Займіться приготуванням кисло-солодкого сиропу:
  • оцет вилийте в окремий посуд;
  • додайте туди цукровий пісок. Деякі кулінари кажуть, що сироп по рецепту виходить солодкуватий, тому всипають не півтора кілограма, а близько одного або навіть 800 грам. Нам подобається сироп по рецепту, тому нічого не змінювали;
  • додайте лаврове листя і перець горошком. Досить 0,5 пачки першого і пів пачки другого;
  • поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть вміст в ній протягом декількох хвилин;
  • розсіл готовий.
  1. Залийте плоди і накрийте гнітом, щоб повністю занурилися в рідину. В якості гніту можна використовувати трилітрову банку, наповнену водою.
  2. Щодня, протягом п’яти днів зливайте розсіл із слив в окрему ємність і кип’ятіть 2 хвилини, а потім знову заливайте фрукти. Це краще робити приблизно в один і той самий час (вранці або ввечері), як вам буде зручно. До речі, спеції теж бажано прокип’ятити, але якщо вже у плодах десь загубився лавровий листочок або перчинка, то нічого страшного.
  3. На шостий день підготуйте тару до закочування: помийте і термообработайте.
  4. Злити розсіл, як і раніше, в каструлю, прокип’ятити близько п’яти хвилин, а в цей час сливи розкладіть по банках. Гарячу рідину разом зі спеціями рівномірно розподіліть по скляній тарі і закатайте.
  5. На наступний день, коли консервація охолоне, перенесіть її в підвал, підвал або комору.
Дивіться також:  Горячая и эротичная: Тина Кароль поразила фанатов новыми фото

Маринуємо «угорку» за один день

Рецепт приготування смачних маринованих слив

Якщо у вас немає можливості розпланувати своє тиждень так, щоб в один і той же час перебувати вдома, то пропонуємо законсервувати мариновані сливи за один день. Вони виходять такі ж красиві і смачні, як і попередні.

Рецепт розрахований на п’ять літрових баночок.

Підготуйте всі необхідні інгредієнти:

  • 2,5 кілограма «угорок»; фрукти повинні бути цілі, тверді, краще зеленуваті;
  • 0,7 кілограма цукрового піску;
  • 80 грам солі;
  • 0,5-0,75 склянки оцту;
  • пару лаврових листочків на банку, значить, у загальному десять штучок;
  • кілька горошин запашного перцю на баночку, тобто всього знадобиться приблизно десять штук;
  • таку ж кількість гвоздики;
  • кориця додається за бажанням. Зазвичай 0,25 ч. л. на літр готового продукту.

Покроковий рецепт:

  1. Ретельно помийте фрукти і кожен наколіть в декількох місцях зубочисткою або шпилькою. Вважається, що вони так краще промаринуются, і шкірка не лопне.
  2. Стерилізуйте тару.
  3. Приготуйте сироп (його знадобиться 3,5 л на 5 л баночки):
  • у ємність налийте чисту воду, додайте цукровий пісок і сіль. Перемішайте і закип’ятіть;
  • покладіть в закипілу рідина спеції: лавровий лист, гвоздику, запашний перець;
  • влийте оцет.
  1. Розкладаємо «угорки» по банках, додаючи спеції і порційно всипаючи корицю.
  2. Вміст в банку залийте гарячим розсолом і закатайте.
  3. Переверніть догори дном і накрийте теплою тканиною або річчю.
  4. Через добу перемістіть консервацію в прохолодне місце для зберігання на зиму.

Порада: сливи, мариновані з того чи іншого методу можна подавати до м’ясних страв: смаженого стейку, отбивным, шашлику і т. п. або ж в якості закуски на будь-яке торжество. Мариновану рідина не виливайте, використовувати як соус при запіканні м’ясних страв або овочів.

loading…

страницу нашли по запросам:
  • рецепт маренованих слив
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Новини)

4 отзывов к статье Рецепт приготування смачних маринованих слив

  1. Latashia

    Touche. Solid arguments. Keep up the great work.

    Feel free to visit my homepage :: cbd oil, tinyurl.com,

  2. Vivian

    Hi there i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i
    read this paragraph i thought i could also create comment due to this
    good post.

    My blog post – hosting services

  3. Sima

    Pretty! This has been a really wonderful post.
    Thank you for providing these details.

    Also visit my webpage; web host

  4. Julieta

    It’s actually very complicated in this busy life to listen news on TV, thus I
    just use web for that reason, and get the most recent information.

    My blog post best website hosting

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

9 + два =

Сейчас читают:
top