Тарт Татен — простий, але дуже смачний десерт

17991 Тарт Татен — простий, але дуже смачний десерт

Яблучний пиріг – просте, популярна і улюблена багатьма ласощі. І його можна приготувати вельми незвичайним способом. Дізнайтеся, як зробити вишуканий Тарт Татен.

Що це таке?

Тарт Татен – це смачний десерт, який належить до французької кухні і представляє собою яблучний пиріг, але як би перевернений або вивернутий навиворіт. Традиційний рецепт передбачає попередню карамелізацію або обсмажування начинки у вершковому маслі з цукром. Зазвичай використовуються яблука, але можна вибрати й інший компонент, наприклад, ананаси, сливи, персики, груші і навіть овочі.

Тарт Татен — простий, але дуже смачний десерт

Існує легенда, згідно якої создательницами рецепта були власниці готелю сестри Кароліна і Стефані Татен. А з’явився десерт в 80-м роках XIX століття в Ламотт-Бевроне. Стефані готувала пиріг, але забула зробити основу з тіста і виклала попередньо карамелізовані яблука прямо у форму.

А щоб не переробляти ласощі, вона вирішила просто накрити начинку тістом і запекти все це. І такий незвичайний вивернутий пиріг настільки сподобався гостям, що став неймовірно популярним. Але сестри не привласнювали десерту свого імені і не публікували рецепти, а особливу популярність йому приніс власник ресторану «Максим», що включив його в меню закладу.

Як готувати?

Як приготувати знаменитий і неймовірно смачний Тарт Татен. Існує безліч різних рецептів, і найцікавіші будуть розглянуті нижче.

Варіант перший

Тарт Татен — простий, але дуже смачний десерт

Найбільш поширеним і традиційним вважається Тарт Татен з яблуками, і для його приготування знадобиться:

Для пісочного тіста:

  • 170 грамів вершкового масла;
  • близько 250 г борошна;
  • 15 г цукру;
  • 30 мл води;
  • один жовток.

Начинка:

  • 800-900 г солодких і соковитих яблук;
  • 7-9 ст. л. цукру;
  • 120 г вершкового масла;
  • один лимон;
  • чверть ч. л. кориці.
Дивіться також:  Опубліковано ТОП-50 IT-компаній України за кількістю працівників

Опис:

  1. Спочатку треба зробити тісто. Холодне масло поріжте кубиками. Просійте борошно, руками змішайте її з маслом, не забувши додати цукор і сіль. Потім введіть жовток і три столові ложки крижаної води, заступника еластичне тісто, загорнути його плівкою і відправте в холодильник приблизно на півгодини.
  2. Яблука потрібно позбавити від серцевин і шкірки (якщо вона щільна), порізати шматочками і облити соком одного лимона.
  3. Розтопіть в сковороді 120 г масла разом з цукром, в цю киплячу суміш занурте яблучні дольки і тушкуйте на слабкому вогні близько п’ятнадцяти хвилин.
  4. Форму змастіть, викладіть в неї карамелізовані яблука.
  5. Дістаньте тісто і розкачати в круглий пласт, за розмірами відповідній формі.
  6. Накрийте шаром яблука, відправте десерт в розігріту до двохсот градусів духовку і печіть протягом сорока хвилин. Переверніть форму, щоб перемістити ласощі на піднос або тарілку.
  7. Класичний Тарт Татен готовий.

Варіант другий

Тарт Татен — простий, але дуже смачний десерт

Можна зробити не менш смачний французький Тарт Татен зі сливами. Ось що для цього потрібно:

Тісто:

  • половина склянки цукру або пудри;
  • 160 г борошна;
  • два яйця;
  • пакетик ваніліну;
  • половина ч. л. харчової соди.

Для начинки:

  • дві ст. л. цукру;
  • 500 г слив;
  • 15 г вершкового масла;
  • 20-30 мл коньяку або рому.

Інструкція:

  1. Займіться тестом. Білки відокремити від жовтків. Останні збийте з цукром, щоб вийшла практично біла повітряна маса. Введіть в неї м’яке вершкове масло, ще раз все добре збийте. Додайте в суміш пекарський порошок або попередньо погашену окропом соду. Далі повільно і поступово вводите борошно. Білки збийте окремо і акуратно з’єднайте з іншими компонентами. Замішане тісто потрібно скачати і на тридцять хвилин прибрати в холодильник.
  2. Тепер начинка. Сливи треба розрізати на половинки, вийнявши кісточки. У сковорідці або сотейнику розтопіть масло, додайте цукор і коньяк для надання неповторного аромату. У цій суміші кілька хвилин карамелизируйте сливи.
  3. Форму змастіть невеликою кількістю масла, помістіть в неї сливи. Тісто розкачайте в пласт і накрийте їм начинку.
  4. Випікайте Тарт Татен при 190 градусах близько півгодини. Готовність тіста можна перевірити зубочисткою, але корж повинен залишитися ніжним і м’яким.
Дивіться також:  Накопичувачі даних на базі ДНК: чому це перспективно

Варіант третій

Тарт Татен — простий, але дуже смачний десерт

Цей рецепт передбачає використання в якості начинки груш. Підготуйте такі продукти:

Для тіста:

  • 80-90 г вершкового масла;
  • 180 г борошна;
  • дві ст. л. цукру;
  • яйце;
  • трохи солі.

Для начинки:

  • 8 середніх груш (не м’які, а бажано твердих);
  • 150 г цукру;
  • 70 г вершкового масла.

Опис приготування:

  1. Борошно з розм’якшеним маслом слід перетерти. Далі додайте яйце, цукру і солі замісити пластичне тісто. Його загорніть в пакет або плівку і на сорок хвилин приберіть в холодильник.
  2. Займіться начинкою. Груші почистіть, видаліть серцевини. Поріжте плоди часточками. В ємності, в якій ви будете пекти пиріг, розтопіть масло, ввівши цукор і все розмішати. У цю суміш опустіть сливи і на слабкому вогні тушкуйте їх приблизно десять хвилин. При цьому склад повинен потемніти і перетворитися в карамель.
  3. Дістаньте тісто і розкачайте в пласт у відповідності з ємністю, в якій карамелізувались груші. Накрийте начинку і відправте десерт випікатися при 190 градусах приблизно протягом півгодини.

Варіант четвертий

Тарт Татен — простий, але дуже смачний десерт

Ще один незвичайний варіант – це Тарт Татен з бананами.

Список компонентів такий:

Тісто:

  • половина пачки вершкового масла;
  • 230 г борошна;
  • 40 мл води;
  • чотири ст. л. цукру;
  • трошки солі.

Начинка:

  • три банана;
  • 80 г вершкового масла;
  • півсклянки цукру.

Інструкція:

  1. Для приготування пісочного тіста заздалегідь просіяне борошно руками або за допомогою блендера розітріть з маслом. Введіть у суміш сіль, яйце, цукор і дуже холодну воду, замісити пружне тісто, яке потрібно скачати і на тридцять-сорок хвилин відправити в холодильник.
  2. Потім зробіть карамель. У сковорідці розтопити масло, покладіть цукор і тушкуйте суміш, щоб вона злегка потемніла і загусла. Помістіть в неї попередньо очищені і порізані кружечками банани, карамелизуйте їх буквально пару хвилин.
  3. Форму для випікання змастіть маслом, покладіть в неї банани разом з карамеллю. Дістаньте тісто, розкачайте і цим пластом повністю накрийте начинку.
  4. Печіть пиріг в розігрітій до 190 градусів духовці протягом півгодини.
  5. Банановий Тарт Татен готовий, подавайте його теплим.
Дивіться також:  NVIDIA на Gamescom 2017: it's all about games!

Приємного апетиту!

loading…

loading…

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Новини)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемнадцать − восемь =

Сейчас читают:
top