Яскраві і незвичайні страви з курячих лапок
Содержание
Курячі лапки – не найпопулярніший продукт. Але дарма багато ставляться до нього скептично, адже з нього при бажанні можна зробити безліч цікавих страв.
Незвичайні і корисні курячі лапки
Хоча курячі лапки вкрай рідко використовуються для приготування повсякденних страв, вони дуже корисні. До складу продукту входять білок, колаген, холін, цинк, магній, натрій, фосфор, кальцій, селен, марганець, сірка, залізо, вітаміни Е, групи В, РР, ДО, З, А Калорійність 100 г курячих лап становить близько 215 ккал.
Користь цієї частини тушки курки полягає в наступних властивостях:
- Завдяки високому вмісту колагену курячі лапки можна заслужено вважати корисними для суглобів. А ще це унікальна речовина входить до складу тканин шкірних покривів і відповідає за їх пружність і молодість.
- Білок, якого в продукті теж чимало, по-перше, необхідний для нормальної роботи і відновлення м’язів, по-друге, використовується людським організмом в якості будівельного матеріалу для формування нових клітин.
- Курячі лапки дуже поживні, тому одна порція приготованого з них страви подарує енергію на кілька годин, зніме втому і вгамує голод.
- Проводилися дослідження, в ході яких було доведено, що регулярне вживання курячих лапок сприяє нормалізації артеріального тиску.
- Продукт зміцнює волосся, кістки і нігті.
Цікавий факт: особливо популярні і затребувані курячі лапки національної китайської кухні, і в цій країні вони використовуються для приготування найрізноманітніших пікантних і досить екзотичних страв.
Важливо: лікарі і дієтологи не радять захоплюватися курячими лапками і вживати їх частіше одного-двох разів на тиждень, так як продукт досить жирний.
Як можна приготувати курячі лапки?
Отже, що приготувати з курячих лапок? Пропонуємо незвичайні і цікаві рецепти.
Рецепт №1
Якщо ви віддаєте перевагу екзотичні і пікантні страви, то спробуйте приготувати курячі лапки в китайському стилі. Для цього знадобиться:
- 500 г курячих лапок;
- 10 г свіжого імбиру (або приблизно чайна ложка меленого сухого);
- три ст. л. соєвого соусу;
- ст. л. рисового оцту (можна замінити яблучним або винним);
- ч. л. цукру;
- три зірочки бадьяна;
- пара зубців часнику;
- трохи солі за смаком;
- вода.
Приготування:
- Спочатку курячі лапки добре промийте і просушіть, видалите кігті, зніміть зайву шкірку.
- У каструлю налийте воду, занурте в неї лапки і поставте їх на вогонь. Варити такий продукт слід протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Воду можна трохи посолити, але не сильно.
- Вийміть лапки і покладіть в друшляк, щоб зайвий бульйон стек.
- У сковороду налийте масло, нагрійте його. Обсмажуйте лапки до рум’яного кольору. І будьте готові до того, що вони будуть «стріляти», так що краще відійти від плити подалі.
- Коли лапки підрум’яняться, сковороду можна вливати соєвий соус і оцет. Відразу ж додайте очищений і пропущений через прес часник, цукор, натерту на тертці імбир і бадьян. Сіль не додається, так як солоність притаманна соусу.
- Лапки потрібно трохи протушкувати під кришкою, щоб вони розм’якшилися ще більше. Потім смажте їх для випаровування зайвої рідини і карамелізації.
Цікавий факт: таке блюдо нерідко називають «Фенікс в тигровій шкурі», і поверхня лапок дійсно нагадує шкуру тварини за рахунок текстури і потемніння під впливом цукру і соусу.
Рецепт №2
Досвідчені господині знають, що з курячих лап можна зробити наваристий і смачний холодець. Підготуйте такі продукти:
- кг курячих лапок;
- 600-700 г інших частин курячої тушки, наприклад, гомілок або стегон;
- цибулина;
- морква;
- 1,5-2 л води;
- кілька горошин чорного перцю;
- зелень кропу;
- лавровий лист;
- сіль.
Інструкція:
- Займіться підготовкою лапок: їх потрібно на кілька хвилин залити окропом. У такому випадку шкіра відстане і буде легше зніматися, як і кігтики птиці. Далі вийміть продукт, трохи остудіть і очистіть від усього зайвого.
- У досить об’ємну каструлю занурте всі лапки та інші частини туші курки, залийте водою. Після закипання зменшіть вогонь і варіть бульйон близько двох з половиною до трьох годин. Приблизно через годину з початку приготування покладіть в каструлю очищену цибулину і чисту моркву. Подрібнювати овочі не потрібно.
- Всі продукти дістаньте, а в бульйон покладіть спеції, поваріть ще приблизно п’ять хвилин.
- Коли лапки і м’ясо охолонуть, відокремте м’якоть від кісток і подрібніть.
- Підготуйте одну велику плоску ємність чи декілька порційних. На дно покладіть посічену свіжу зелень. Для прикраси і додання яскравості можна нарізати кружечками або фігурними шматочками вийняту з бульйону зварену моркву і також покласти її. Потім розкладіть м’ясо і розлийте бульйон.
- Надішліть ємності в холодильник на ніч, щоб холодець повністю застиг.
Рецепт №3
Їх курячих лапок можна приготувати цікаве блюдо із солодко-гострим пікантним соусом. Ось що потрібно для цього:
- 900-1000 г курячих лап;
- дві або три столові ложки натурального меду;
- три ст. л. рослинного масла;
- п’ять ст. л. соєвого соусу;
- ст. л. готової гірчиці;
- трохи солі.
Інструкція:
- Курячі лапки потрібно ретельно вимити, покласти в каструлю з водою, трохи підсолюємо, варити приблизно п’ять хвилин. З остиглих лап можна видалити кігті і шкірку (необов’язково, деяким вона подобається, особливо в хрусткому вигляді).
- Далі зробіть заливку-маринад, змішавши гірчицю з маслом (трохи залиште для подальших етапів) і соєвим соусом. У цю суміш опустіть лапки і залиште там на півгодини.
- Деко застелити пекарської папером, її трохи просочити маслом, щоб нічого не пригоріло. Укладіть промариновані лапки і залийте залишками заливки.
- Відправляйте лист в прогріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Рецепт №4
Наваристим і смачним вийде суп з лапок. Вам потрібно:
- 550-600 г лапок;
- головка цибулі;
- кріп;
- орегано;
- щіпка меленого перцю;
- сіль;
- 800 мл води;
- трохи рослинного масла.
Опис процесу:
- Після миття і чищення лапки потрібно ретельно просушити і обсмажити на олії до рум’яного кольору разом з очищеним і нашаткованим цибулею.
- Налийте воду в каструлю, покладіть в неї лапки з цибулею і залишками масла, після закипання варіть всі двадцять-тридцять хвилин.
- Майже в самому кінці додайте орегано, порубаний кріп, сіль з перцем. Буквально Через хвилину можна вимкнути вогонь
- Простий, але смачний супчик готовий!
Як бачите, з недорогих курячих лап можна приготувати масу цікавих страв.
loading…
loading…
- https://fsetyt com ua/yarkie-i-neobychnye-blyuda-iz-kurinyh-lapok/
- Блюдо з курячих лап